2010. december 5., vasárnap

karácsonyi ajtódísz a kislányokkal

szomszéd kislányok (Lili 7, Réka 10) gyakran átjönnek és vigyáznak Csanira, vagy amit még jobban szeretnek, az velem kreatívoskodni. :) ma is ezt tettük, mégpedig ajtódíszt készítettünk nekik. persze különbözőt, mert nem lehet ugyanazt... :) az egész meg úgy zajlott, hogy amíg az egyikükkel dolgoztunk, a másik Csanit szórakoztatta. így mindenki jól járt. bár a tv távirányítónk valamikor, valahogyan kettétört közben... de ezt apa megcsinálja, mert erre jó a villamosmérnök a háznál... :D

íme a kész művek:



a munka menete a következő volt, először szalagoztuk az alapot, amit csak kötöttünk, hogy igazítani lehessen és később alábújtatni, no meg jövőre újrarakni. :) aztán a csajok egyenként kitalálták mit akarnak rátenni. ez jóóóó sokáig tartott. de végül megszületett a döntés.

Lili a leamortizált manós hűtőmágnes és egy sörös kupak mellett voksolt, én meg hozzá csempésztem még neki pár potpurit és csipkebogyót. a kicsik sajátossága, hogy gyorsan felhányják a dolgokat, nem tökölnek rajta annyit, mint mi nagyok. és lehet, hogy ők csinálják jól. :) íme közelről:

és a művésznő akció közben:

mivel kicsi gyerekek, ezért ragasztó pisztoly kizárva, mert hogy annak nincs értelme, hogy én dolgozzak helyettük, így maradt a kötözés és drótozás, de legalább 100%ban lebontható a díszcsokor. :)

Réka angyalkákban utazott. a szalagtól kezdve a horgolt cuccokig, minden angyalkás volt. itt is köszi anyunak, hogy horgolt hópelyhet és angyalt. :)  (és igen meg kéne tanulni horgolni...)



miután mindent felragasztottak és megkötöztek, jöhetett a száradási idő. utána meg egy kis glitter glue, hogy fényt és csillogást adjunk nekik. itt Lili nem spórolt, de az ő szalagja nem is volt alapból csillogó. Réka pedig stílusosan csak picit használt. végül én még levágtam a szalagvégeket és gyufával megolvasztottam, hogy ne foszoljanak.

ja igen Rékát is elkaptam, ahogy alkot:

az egészben az a jó és a szép, hogy nagyon élvezték és egy jó 1,5 óra alatt kész is lettünk vele. de a legfontosabb a végeredmény, mert szerintem csodásak lettek. :)

jövő héten meg képeslapozunk megint, mert a múlt heten elkészült képeslapok annyira tetszettek nekik, hogy nem hajlandóak elajándékozni őket. :D

2 megjegyzés:

Tipitá írta...

Jók lettek a koszorúk!Imádom a kreatív gyerekeket!!Tudod mi lesz majd nagyszerű? Amikor évek múlva, ők fogják neked emlegetni, hogy milyen jó kis koszorúkat meg képeslapot készítettetek!Ha ellátogatsz a blogomra, azenvilagom-tipitablogja.blogspot.com, vár rád egy játék és egy díj! Fogadd tőlem szeretettel!

Merika írta...

De szépek! Nagyon ügyesek vagytok!!!!

Megjegyzés küldése